В края на месец януари в столичната болница Майчин дом две майки

...
В края на месец януари в столичната болница Майчин дом две майки
Коментари Харесай

За 4 часа: Две майки родиха 6 бебета

В края на месец януари в столичната болница " Майчин дом "  две майки родиха шест бебета за четири часа. Лекарите тогава се пошегуваха, че това граничи с знамение, защото опцията две тройки тризнаци да се родят съвсем по едно и също време, е голяма необичайност. При това заченати по натурален метод, а не инвитро. Днес бебета порастват здрави, всички са добре, а родителите им се съгласиха да ни срещнат с тях.

Ахмед, Исмаил, Амая, Теодора, Яница и Деница  се появяват на бял свят в нощта на 28 против 29 януари в „ Майчин дом ” в София. И в това нямаше да има нищо неизмеримо, в случай че тези шест бебета не бяха родени от… две майки. Двете тройки тризнаци се раждат с четири часа разлика. В едно дежурство на екипа, който е на промяна въпросната нощ. Ръководи го доцент Сергей Славов.

" Това дежурство започна доста умерено. Не се обрисуваше да се случи нещо пордобно, само че в един миг нещата получиха много трогателен темперамент. Многоплодната бременност в последните години се дължи най-вече на активността на асистираната репродукция. Тук забавното беше, че и при двете дами бременностите са спонтанни. И от тази гледна точна, една спонтанна триплодна бременност е събитие, което се случва към едно на 6 000 бременности. Това е, когато една жена е с тризнаци. А пък две с три - не мога да го пресметна ", твърди доцент доктор Сергей Славово, акушер-гинеколог, СБАЛАГ „ Майчин дом ”.

Теодора, Яница и Деница са от дупнишкото село Яхиново. И са плод от втори брак на родителите си. От първата си връзка татко им има едно дете, а майка им – три. Семейството мечтаело да си има и едно общо. Предпочитали момиченце. Появили се обаче всички те. Таткото – багерист по специалност, научава новината по телефона, до момента в който е в багера. След това не помни. Тризначките, както и другите три бебета, се раждат прибързано. За да наддадат на тегло, прекарват известно време в кувьози. Но към този момент са в отлична форма, споделя Нова.

Ахмед, Исмаил и Амая пък живеят в Брезница. Планинското село на 16 километра от Гоце Делчев е същински образец за демографски взрив. В него живеят към 3500 души, а 14 бебета са родени единствено от началото на годината. Има ясла и детска градина, които едвам побират всички деца. А учебното заведение е освен главно, само че и гимназия. Тризнаците са първи деца в младото семейство на строител и на туко-що дипломирала се учителка.

И по този начин, въпреки да нямат проекти за повече деца, четиримата родители, основали в един ден шест нови живота, пожелават щастието си на всеки. Като припомнят, че от време на време то идва в тройни дози.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР